شرکت بازرسی آریا ایمن آوات

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات, یک شرکت معتبر و با سابقه در زمینه بازرسی و خدمات ایمنی می باشد. شرکت آریا ایمن آوات با بهره گیری از کادری مجرب و متخصص در زمینه های مختلف ایمنی و ایجاد دفاتر شعب در کل کشور...

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات, یک شرکت معتبر و با سابقه در زمینه بازرسی و خدمات ایمنی می باشد. شرکت آریا ایمن آوات با بهره گیری از کادری مجرب و متخصص در زمینه های مختلف ایمنی و ایجاد دفاتر شعب در کل کشور...

ریگری در جرثقیل

ریگری در جرثقیل علامت های ریگری استاندارد جرثقیل

در این بخش در خصوص علامت های ریگری استاندارد جرثقیل، کاربرد آن ها و مزایای استفاده از علائم ریگری جرثقیل آشنا خواهید شد.

ریگری در پروژه های ساختمانی

در پروژه های ساختمانی، ریگری جرثقیل یکی از با اهمیت ترین کارهاست. در ایران، ریگر علاوه بر بازرسی کردن اسلینگ ها و متعلقات باربرداری، وظیفه هدایت بار و علامت دادن به اپراتور جرثقیل را نیز بر عهده دارد. به منظور هدایت صحیح و ایمن اپراتور جرثقیل، ریگر بایستی علامت های ریگری استاندارد جرثقیل را به خوبی شناخته و از آن ها استفاده کند.

ریگری در جرثقیل ریگری در جرثقیل[/caption]

بازرسی تاورکرین

موارد مورد نیاز برای ریگری

علاوه بر اپراتور، ریگر جرثقیل هم باید نحوه کار و محدودیت های کاری جرثقیلی که هدایت می کند تا حدود زیادی آشنا باشد. مثلا باید با مکانیزم های جرثقیل مانند بالا و پایین بردن بار، گردان و خیز بوم آشنا باشد. همچنین باید توانایی خواندن و استفاده از جدول بار (Load Chart) آن تجهیز را داشته باشد. به طور مثال نقش میزان بازشدگی جک های جرثقیل متحرک و زاویه بوم و شعاع کاری را در ظرفیت باربرداری بداند.

بازرسی لیفتراک

ریگری موثرترین و قابل اعتمادترین روش برای هدایت اپراتور

با اینکه استفاده از بی سیم و سایر وسایل ارتباطی الکترونیکی برای هدایت اپراتور، مورد قبول است، استفاده از علامت های ریگری استاندارد جرثقیل، موثرترین و قابل اعتمادترین روش است. لوازم ارتباطی الکترونیکی، می توانند مشکل پیدا کرده و ریگر را بدون ارتباط باقی بگذارند. همچنین تداخل موج و کانال های بی سیم هم در کارگاه ها متداول است.

وقتی اپراتور و ریگر جرثقیل هر دو علامت های ریگری استاندارد جرثقیل را به خوبی بشناسند، می توان با اطمینان بیشتری عملیات باربرداری را انجام داد.استفاده از علامت های ریگری استاندارد جرثقیل مزایایی را نسبت به سایر روش ها دارد:

شفافیت دستور: علامت های ریگری استاندارد جرثقیل، ابهام در فرامین را به حداقل می رسانند.

ریگری در جرثقیل ریگری در جرثقیل[/caption]

تاییدیه جرثقیل

سرعت عمل: در علائم دستی ریگری، علائم شنیداری تبدیل به علائم دیداری می شوند و به همین دلیل سرعت ارتباط بین اپراتور و ریگر جرثقیل می تواند تا حد زیادی بالاتر رود.

ارتباط بدون تاخیر: علائم صوتی ممکن است با تاخیر در ارسال و یا اشتباه در برداشت مواجه شوند. موردی که در علامت های ریگری استاندارد جرثقیل حذف می شود.

تاییدیه وزارت کار جرثقیل

 برای جرثقیل‌ها یکی از الزامات قانونی است که به منظور اطمینان از رعایت استانداردهای ایمنی در استفاده از این تجهیزات سنگین صادر می‌شود. این تاییدیه معمولاً پس از انجام بازرسی‌های دقیق توسط کارشناسان و با توجه به رعایت مقررات و دستورالعمل‌های ایمنی صادر می‌گردد.

در ابتدا، مالک یا بهره‌بردار جرثقیل باید تمامی مدارک مربوط به دستگاه را ارائه دهد. این مدارک شامل مشخصات فنی، گواهی‌نامه‌های قبلی، و تاریخچه نگهداری و تعمیرات جرثقیل می‌شود. سپس، یک بازرسی فنی و ایمنی بر روی دستگاه توسط کارشناسان رسمی وزارت کار یا سازمان‌های معتبر مرتبط انجام می‌شود. در این بازرسی، بررسی‌های کاملی بر روی سیستم‌های مختلف جرثقیل، مانند سیستم هیدرولیک، الکتریکی، مکانیکی و ایمنی انجام می‌شود.

پس از اتمام بررسی‌ها، اگر جرثقیل از لحاظ ایمنی و کارایی تأیید شود، وزارت کار تاییدیه رسمی را صادر می‌کند که معمولاً برای مدت مشخصی معتبر است. این تاییدیه به‌عنوان مدرک قانونی برای استفاده از جرثقیل در پروژه‌های ساختمانی و عمرانی محسوب می‌شود. همچنین، در صورت نیاز به تغییرات یا تعمیرات اساسی در دستگاه، تاییدیه باید مجدداً پس از انجام اصلاحات جدید صادر شود.

در نهایت، داشتن تاییدیه وزارت کار نه تنها برای رعایت الزامات قانونی ضروری است، بلکه به حفظ ایمنی در محیط‌های کاری و جلوگیری از حوادث ناشی از خرابی یا نقص فنی در جرثقیل‌ها کمک می‌کند

گواهی نامه سلامت انواع جرثقیل

به منظور ایجاد یک محیط کاری ایمن، مهم است که تمام تجهیزات شما، به ویژه انواع جرثقیل بدون نقص کار کنند. یکی از بهترین روش ها برای اطمینان از آن، رعایت دستور العمل بازرسی انواع جرثقیل است. این امر به جلوگیری از تصادفات و جراحات و همچنین صرفه جویی در هزینه کمک می کند.

بازرسی تاور کرین، بازرسی جرثقیل موبایل، بازرسی کلایمر، بازرسی بالابر کارگاهی، بازرسی جرثقیل سقفی و دروازه ای بازرسی جرثقیل مونوریل و بازرسی تجهیزات باربرداری (تسمه و بلت و چشمی و شگل و غیره) خدمات قابل ارایه توسط شرکت آریا ایمن آوات هستند. تست بار جرثقیل از مراحل مهم روند بازرسی جرثقیل میباشد. ما بر اساس اصول استاندارد ASME B30 و با تکیه بر چک لیست تخصصی بازرسی، به دقت تست بار را انجام خواهیم داد و ظرفیت ایمن جرثقیل را مشخص می‌کنیم.

اجزاء پله برقی

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات با سال ها تجربه در زمینه خدمات بازرسی جرثقیل، یکی از حرفه ای ترین شرکت ها در حوزه بازرسی است. شرکت آریا ایمن آوات با دریافت کلیه مجوزهای لازم از سازمان ملی استاندارد و وزارت کار و رفاه اجتماعی ، آماده ارائه کلیه خدمات بازرسی ایمنی جرثقیل در سراسر کشور عزیزمان ایران است.

ما در آریا ایمن آوات با در اختیار داشتن دفتر و نمایندگی در اغلب استان های کشور، خدمات بازرسی ایمنی انواع جرثقیل و صدور گواهینامه سلامت را بر اساس استاندارد ASME B30و استاندارد های ملی ایران با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت در سراسر ایران انجام می دهیم. بازرسی ادواری جرثقیل و صدور گواهینامه سلامت باعث بالا بردن ایمنی کاربری و افزایش قابل توجه عمر دستگاه ها خواهد شد.

نتیجه‌گیری:

بازرسی دقیق و منظم تاورکرین‌ها به عنوان یک اقدام ضروری در پروژه‌های ساخت‌وساز، نقش حیاتی در حفظ ایمنی و کارایی این تجهیزات دارد. ارزیابی‌های ساختاری، بررسی سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی، و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات ایمنی مانند ترمزها و سیستم‌های هشدار، از جمله مراحل مهم این فرایند هستند. همچنین، ارزیابی سیستم‌های هیدرولیک و سیم‌های فولادی که به طور مستقیم بر عملکرد دستگاه تاثیر می‌گذارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انجام تست‌های دینامیک و استاتیک برای سنجش ظرفیت تحمل بار و کارکرد دستگاه تحت شرایط مختلف، به‌ویژه در بارهای سنگین، کمک می‌کند تا از عملکرد ایمن و مؤثر دستگاه اطمینان حاصل شود. در نهایت، بازرسی‌های دوره‌ای و همکاری با متخصصان مجرب، نه تنها موجب افزایش عمر مفید دستگاه‌ها و کاهش هزینه‌های نگهداری می‌شود، بلکه از بروز حوادث ناگوار در محیط‌های کاری جلوگیری خواهد کرد و ایمنی کارکنان و تجهیزات را تضمین می‌کند.


تست دینامیک جرثقیل

تست دینامیک جرثقیل

بازرسی جرثقیل

برای انجام تست استاتیک و دینامیک جرثقیل می توانید از افراد متخصص، بازرسان ویژه یا حتی خود اپراتور جرثقیل استفاده کنید. این کار زیاد سخت نیست، البته با رعایت قوانین موجود و پرهیز از هر گونه شتاب زدگی. شما می توانید برای این کار از نهادهای مربوطه و استاندارد ملی کمک بگیرید.

بازرسی تاورکرین

بازرسی تاورکرین یکی از مراحل حیاتی در حفظ ایمنی و کارایی این نوع جرثقیل‌ها است که به‌ویژه در پروژه‌های ساختمانی و عمرانی با مقیاس بزرگ، کاربرد فراوان دارد. تاورکرین‌ها به دلیل ساختار پیچیده و توان باربرداری بالا، نیاز به بررسی‌های دقیق و منظم دارند تا از هر گونه خطر احتمالی جلوگیری شود.

در بازرسی تاورکرین، چندین بخش مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بررسی ساختار بدنه، سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی، عملکرد جرثقیل در حین حرکت و بررسی ترمزها اشاره کرد. یکی از نکات اساسی در این بازرسی، ارزیابی دقیق پایه‌ها و اتصالات است، چرا که هرگونه شل شدن یا آسیب در این قسمت‌ها می‌تواند به طور مستقیم بر پایداری و عملکرد کلی تاورکرین تأثیر بگذارد.

از سوی دیگر، بررسی سیستم‌های هیدرولیک و سیم‌های فولادی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این سیستم‌ها در هر بار جابجایی بار تحت فشار قرار دارند و خرابی در آن‌ها می‌تواند به بروز حوادث جبران‌ناپذیر منجر شود. همچنین، باید از عملکرد صحیح تجهیزات ایمنی مانند سیستم‌های هشدار و توقف اضطراری اطمینان حاصل کرد.

بازرسی‌های دوره‌ای و انجام تست‌های عملکردی نیز برای اطمینان از کارکرد صحیح دستگاه در شرایط مختلف ضروری است. این تست‌ها شامل ارزیابی عملکرد در بارهای سنگین، بررسی سیستم‌های ترمز و سرعت حرکت است که باید مطابق با استانداردهای تعیین‌شده باشد.

در نهایت، انجام بازرسی تاورکرین نه تنها به حفظ ایمنی کارگران و تجهیزات کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش عمر مفید دستگاه و کاهش هزینه‌های نگهداری نیز می‌شود. توجه به این مسائل و استفاده از بازرسان مجرب، می‌تواند از وقوع حوادث ناگوار در پروژه‌های ساخت‌وساز جلوگیری کرده و ایمنی کارگاه‌ها را تضمین کند.

تست دینامیک جرثقیل:

هدف اولیه ما از تست دینامیک جرثقیل، اطمینان از عملکرد و سازوکار درست جرثقیل و نیز عملکرد خوب ترمز ها است.

در این تست نیز ما از وزنه ای برابر با ۱.۲۵ درصد ظرفیت قانونی جرثقیل استفاده می کنیم تا به جز مکانیزم بالا تمامی حرکات جرثقیل را بررسی و تست نمایم. سرعت و زمان تست دینامیک جرثقیل باید مطابق با قوانین سازنده و یا بر اساس استاندارد ملی باشد.

[caption id="attachment_15892" align="aligncenter" width="707"]تست دینامیک جرثقیل تست دینامیک جرثقیل[/caption]

بازرسی لیفتراک

اگر بخواهید به صورت جداگانه برای هر کدام از حرکات جرثقیل تست دینامیک را انجام دهید، میزان ظرفیت وزنه شما باید ۱.۱ برابر ظرفیت جرثقیل باشد.

برای اطمینان بیشتر از عملکرد صحیح جرثقیل بهتر است هنگام انجام تست دینامیک چند بار در مسیر حرکت توقف و سپس شروع به حرکت مجدد نمایید. یا این که سعی کنید وضعیت نیم استارت ایجاد کنید (نیم استارت موقعی انجام می شود که وزنه شما به صورت معلق باشد).

تاییدیه جرثقیل

بعد از انجام تست دینامیک باید موارد زیر را بررسی و از نتایج آن اطمینان حاصل کنید:

  • نباید هیچ نشانه ای از مشکلات مکانیزمی و اجزای ساختاری دیده شود.
  • تمامی اتصالات باید سالم باشند و هیچ یک از آنها نباید شل یا آسیب دیده باشند.
  • با بازدید چشمی نباید آثاری از خرابی در جرثقیل دیده ود

بازرسی فنی جرثقیل

تست استاتیک و دینامیک جرثقیل امری مهم است و باید همواره به آن پایبند بمانید تا ایمنی جرثقیل شما حفظ شود.

برای انجام تست استاتیک و دینامیک جرثقیل می توانید از افراد متخصص، بازرسان ویژه یا حتی خود اپراتور جرثقیل استفاده کنید. این کار سختی خاصی ندارد، البته با رعایت قوانین موجود و پرهیز از هر گونه شتاب زدگی. شما می توانید برای این کار از نهادهای مربوطه کمک بگیرید.

به این موضوع توجه کنید که هدف نهایی از تست استاتیک و تست دینامیک، سنجش و اطمینان از عملکرد صحیح بخش های مختلف جرثقیل است. برای این که دچار صدمات جبران ناپذیر نشوید پیشنهاد می شود به این موضوع توجه کنید.

[caption id="attachment_15893" align="aligncenter" width="707"]تست دینامیک جرثقیل تست دینامیک جرثقیل[/caption]

تاییدیه وزارت کار جرثقیل

گواهی نامه سلامت انواع جرثقیل

 به منظور ایجاد یک محیط کاری ایمن، مهم است که تمام تجهیزات شما، به ویژه انواع جرثقیل بدون نقص کار کنند. یکی از بهترین روش ها برای اطمینان از آن، رعایت دستور العمل بازرسی انواع جرثقیل است. این امر به جلوگیری از تصادفات و جراحات و همچنین صرفه جویی در هزینه کمک می کند.

بازرسی تاور کرین، بازرسی جرثقیل موبایل، بازرسی کلایمر، بازرسی بالابر کارگاهی، بازرسی جرثقیل سقفی و دروازه ای بازرسی جرثقیل مونوریل و بازرسی تجهیزات باربرداری (تسمه و بلت و چشمی و شگل و غیره) خدمات قابل ارایه توسط شرکت آریا ایمن آوات هستند. تست بار جرثقیل از مراحل مهم روند بازرسی جرثقیل میباشد. ما بر اساس اصول استاندارد ASME B30 و با تکیه بر چک لیست تخصصی بازرسی، به دقت تست بار را انجام خواهیم داد و ظرفیت ایمن جرثقیل را مشخص می‌کنیم.

اقدامات اولیه آسانسور

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات با سال ها تجربه در زمینه خدمات بازرسی جرثقیل، یکی از حرفه ای ترین شرکت ها در حوزه بازرسی است. شرکت آریا ایمن آوات با دریافت کلیه مجوزهای لازم از سازمان ملی استاندارد و وزارت کار و رفاه اجتماعی، آماده ارائه کلیه خدمات بازرسی ایمنی جرثقیل در سراسر کشور عزیزمان ایران است.

نتیجه گیری

در نهایت، انجام تست‌های دینامیک و استاتیک جرثقیل برای تضمین عملکرد صحیح و ایمنی دستگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این تست‌ها به‌ویژه در شناسایی مشکلات مکانیکی و ساختاری که ممکن است بر عملکرد جرثقیل تأثیر بگذارد، مؤثر هستند. با رعایت اصول استاندارد و استفاده از وزنه‌های مناسب، می‌توان اطمینان حاصل کرد که جرثقیل توانایی تحمل بارهای مختلف را داشته و به‌طور ایمن در محل‌های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، بازبینی‌های دوره‌ای و تست‌های دقیق می‌تواند به جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار و کاهش هزینه‌های نگهداری کمک کند. در این راستا، همکاری با متخصصان و مراکز معتبر بازرسی می‌تواند اطمینان شما را از ایمنی و کارایی دستگاه‌های حمل و نقل سنگین مانند جرثقیل‌ها به‌خوبی فراهم آورد.

ما در آریا ایمن آوات با در اختیار داشتن دفتر و نمایندگی در اغلب استان های کشور، خدمات بازرسی ایمنی انواع جرثقیل و صدور گواهینامه سلامت را بر اساس استاندارد ASME B30و استاندارد های ملی ایران با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت در سراسر ایران انجام می دهیم. بازرسی ادواری جرثقیل و صدور گواهینامه سلامت باعث بالا بردن ایمنی کاربری و افزایش قابل توجه عمر دستگاه ها خواهد شد.


چاه ارت ساختمان و سیستم ارتینگ

اگر صاعقه به ساختمان بزند چگونه دفع می‌شود؟! تا به حال در مورد سیستم ارتینگ ساختمان شنیده‌اید؟! آیا می‌دانید چاه ارت ساختمان چیست و چه کاربردی دارد؟!

اگر بدنه لوازم برقی خانه به طریقی به زمین متصل نباشند، اضافه ولتاژهای تولید شده در بدنه این وسایل باعث صدمه دیدن دستگاه‌ها و افراد می‌شوند. اما این اتصال به چه طریقی انجام می‌شود؟!

تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد کاربرد چاه ارت، نحوه اجرای آن با صفحه مسی، نکات حرفه‌ای و مزایای آن آگاهی کافی به دست آورده و با دست پر از آکادمی عمران خارج شوید.

چاه ارت چاه ارت[/caption]

چاه ارت (Grounding Well) و سیستم ارتینگ (Earthing System) قسمت هایی از سیستم ایمنی ساختمان و تاسیسات الکتریکی هستند که برای محافظت از افراد و تجهیزات در برابر خطرات نا آزموده از برق‌گرفتگی و تکثیر ولتاژ ناخواسته طراحی شده‌اند.

چاه ارت (Grounding Well)

چاه ارت یک حفره یا چاه است که برای رسیدن به تجهیزات الکتریکی به زمین حفر می‌شود. این چاه با نام یک نقطه‌ی وصل شده به زمین با سیستم الکتریکی ساختمان عمل می‌کند و می‌تواند جریانات اضافی یا ناخواسته‌ی الکتریکی را به زمین انتقال یافته می شود.

موارد مهم در طراحی و اجرای چاه ارت عبارتند از:

  1. عمق و اندازه چاه:

عمق چاه طبق معمول بین ۳ تا ۱۰ متر است که بسته به جنس زمین و پایداری خاک متغیر است. عمق بیشتر، پایداری زمین را کاهش می‌دهد و ایمنی بیشتری فراهم می‌کند.

  1. مواد استفاده‌شده در چاه:

در داخل چاه ارت، از موادی همانند نمک، زغال و بنتونیت برای توسعه هدایت الکتریکی و کاهش پایداری زمین بهره وری می‌شود.

  1. الکترود زمین:

الکترود زمین (همانند میله یا صفحه مسی یا گالوانیزه) در داخل چاه گذاشته می‌شود. این الکترود شکل مهمی در اتصال جریان‌های ناخواسته به زمین دارد.

سیستم ارتینگ (Earthing System)

سیستم ارتینگ به مجموعه‌ای از تجهیزات و پیوستگی هایی گفته می‌شود که باعث می‌شود تجهیزات الکتریکی به زمین وصل شوند. این سیستم به‌طورکلی به دو قسمت تقسیم می‌شود:

  1. ارتینگ حفاظتی (Protective Earthing): این روش سیستم ارت برای پیشگیری از برق‌گرفتگی افراد طراحی شده است و سبب می‌شود که در صورت نشتی جریان برق، جریان به زمین هدایت شود.
  2. ارتینگ عملیاتی (Functional Earthing): این روش ارتینگ برای ثابت نگه داشتن ولتاژ تجهیزات الکتریکی و بازرسی نوسانات الکتریکی مورد بهره وری می‌شود. به‌طور معمول در سیستم‌های الکترونیکی حساس و تجهیزات پیوندی به کار می‌رود.

مزایای چاه ارت و سیستم ارتینگ

حفاظت از جان انسان‌ها: با تخفیف احتمال برق‌گرفتگی، امنیت افراد را فراهم می‌کند.

محافظت از تجهیزات الکتریکی: از تجهیزات الکتریکی در مواجه با اضافه‌بار، نوسانات ولتاژ و صاعقه پشتیبانی می‌کند.

افزایش طول عمر تجهیزات: با کاهش خسارت های ناشی از افزایش ولتاژ، به علت افزایش طول عمر تجهیزات الکتریکی می‌شود.

چاه ارت
چاه ارت

نکات اجرایی و محافظتی

تست مقاومت زمین: یکی از نکات مهم در محافظتی چاه ارت، تست دوره‌ای مقاومت زمین است. مقیاس استاندارد مقاومت زمین معمولاً بین 1 تا 5 اهم است.

محافظت چاه ارت: مواد بهره وری شده در چاه ارت (همانند زغال و نمک) با گذشت زمان از بین می‌روند و باید هر چند سال یک‌بار مجدداً شارژ شوند تا سیستم کارایی خود را حفظ کند.

نحوه اجرای چاه ارت

  1. حفر چاه: حفر چاه با عمق مناسب و بسته به شروط خاک انجام می‌شود.
  2. قرار دادن الکترود: الکترود به درون چاه قرار داده می‌شود.
  3. ریختن مواد سازگار: اطراف الکترود با مواد هادی همانند زغال و نمک پر می‌شود.
  4. اتصال سیم به الکترود: سیم مسی یا کابل ویژه به الکترود وصل و به سیستم الکتریکی ساختمان متصل می‌شود.

اجرای صحیح سیستم ارتینگ و چاه ارت از مورد های ضروری برای هر ساختمانی است که به ایمنی و استواری سیستم الکتریکی کمک می‌کند.

بازرسی فنی و ایمنی انواع جرثقیل و لیفتراک


مزایای چاه ارت

مزایای چاه ارت

چاه ارت (یا سیستم زمین) یک روند برای تخلیه و راهنمایی جریان‌های ناخواسته الکتریکی به زمین است که به مقصود افزایش ایمنی سیستم‌های الکتریکی

و تخفیف خطرات احتمالی همانند برق ‌گرفتگی و صدمه به تجهیزات الکتریکی به کار می‌رود. سیستم ارت به شیوه کلی برای محافظت از انسان و تجهیزات

طبق جریان‌های نشتی، صاعقه، اضافه‌ولتاژ و دیگر خطرات مربوط  به برق طراحی شده است.

مزایای چاه ارت مزایای چاه ارت[/caption]

اجزای اصلی چاه ارت:

  1. چاه ارت: حفره‌ای استوانه‌ای یا مخروطی که در زمین خلق می‌شود و عمق آن به روش خاک و میزان مقاومت الکتریکی زمین بستگی دارد.
  2. الکترود (میله ارت): طبق معمول یک میله یا صفحه فلزی است که در درون چاه قرار می‌گیرد. این میله از موادی همانند مس یا گالوانیزه ساخته می‌شود که رسانایی خوبی دارند و روند الکتریکی را به خوبی به زمین واگذار می شود.
  3. مواد کاهنده مقاومت: موادی همانند بنتونیت یا زغال که به دور الکترود در چاه ریخته می‌شوند. این موارد باعث تخفیف مقاومت الکتریکی زمین می‌شوند و تخلیه روند را بهبود می‌بخشند.
  4. سیم ارت: سیمی که از تجهیزات الکتریکی به الکترود چاه پیوسته می‌شود. این سیم باید استوار و از جنس مناسب (معمولاً مس) باشد تا جریان‌های نشتی را به خیر به زمین منتقل کند.

مراحل احداث چاه ارت:

  1. انتخاب محل مناسب: چاه ارت باید در محلی حفر شود که از لحاظ راهنمایی الکتریکی (رطوبت و مقاومت خاک) شروط خوبی داشته باشد.
  2. حفر چاه: عمق چاه بسته به روش خاک و احتیاج به رسانایی بین 2 تا 8 متر است. در برخی مناطق امکان پذیراست عمق بیشتری نیاز باشد.
  3. قرار دادن الکترود: میله یا صفحه ارت در کف چاه استقرار داده می‌شود.
  4. پر کردن چاه با مواد کاهنده مقاومت: موادی همانند بنتونیت، نمک و زغال پیرامون الکترود ریخته می‌شوند.
  5. اتصال سیم ارت: سیم مسی به الکترود وصل شده و به تجهیزات الکتریکی یا تابلو برق راهنمایی می‌شود.
  6. پوشاندن چاه: چاه با خاک یا مواد دیگر پوشانده می‌شود تا از تماس مستقیم و آسیب پیشگیری شود.

مزایای چاه ارت:

- ایمنی افراد: پیشگیری از خطر برق‌گرفتگی و شوک الکتریکی.

- حفاظت از تجهیزات: کاهش خطرات ناشی از اضافه‌ولتاژ و روندهای نشتی.

- کاهش تداخل‌های الکترومغناطیسی: بهبود نتیجه سیستم‌های الکترونیکی با تخفیف نویز.

تست دوره‌ای چاه ارت نیز مهم است تا از نتیجه صحیح آن اطمینان حاصل شود، زیرا با گذشت دوره

ممکن است به دلیل تغییرات در مقاومت خاک، کارایی سیستم تخفیف یابد.

بروزرسانی سایت

چاه ارت ( سیستم اتصال به زمین )

از نکات مهم در صنعت و ساختمان توجه به مسائل مربوط به صدمه دیدن دستگاهها و افراد است. یکی از این مسائل اضافه ولتاژ های تولید شده در بدنه و یا حتی  ولتاژ های بسیار زیاد و خطرناک ناشی از برخورد صاعقه با دکل های کامپیوتری و سرور میباشد.

به منظور حصول اطمینان از عدم مواجهه با این مسئله  و کاهش حوادث برق ‌گرفتگی در صنعت، بازرسی فنی و تست چاه ارت (سیستم اتصال به زمین) انجام میشود.

چاه ارت ( سیستم اتصال به زمین ) چاه ارت ( سیستم اتصال به زمین )[/caption]

تاییدیه چاه ارت

اندازه گیری مقاومت سیستم اتصال به زمین ( ارتینگ ) به صورت سالانه توسط متخصصین مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود. اما لازم به ذکر میباشد که مراکز درمانی و بیمارستانی و جایگاه های سوخت باید به صورت ماهانه اندازه گیری شوند و هر شش ماه گواهی سلامت دریافت کنند .

تاییدیه چاه ارت تاییدیه چاه ارت[/caption]

تست سیستم ارت

در طول این  پروسه، علاوه بر اندازه گیری ‌مقاومت چاه ارت و یا صاعقه‌گیر، سیستم همبندی نیز بررسی میشود زیرا تنها در صورت بازرسی سیستم  همبندی  است که میتوان در مورد مناسب بودن مقاومت چاه ارت یا صاعقه‌ گیر اظهار نظر نمود. پس به طور کلی اندازه ‌گیری مقاومت چاه ارت به تنهایی بدون بازرسی سیستم همبندی کاری غیر اصولی و غیر حرفه‌ ای بوده و منتج به نتیجه خاصی نخواهد شد.

تست سیستم ارت تست سیستم ارت[/caption]

شرکت های تست چاه ارت

در آخر در صورت مناسب بودن مقاومت چاه ارت (متناسب با سیستم همبندی) گواهینامه بازرسی مربوطه صادر میگردد . لازم به ذکر میباشد طبق قوانین جدید وزارت کار تمامی تاییدیه ها باید توسط شرکت های دارای صلاحیت صادر شوند .

شرکت های تست چاه ارت شرکت های تست چاه ارت[/caption]

قیمت تست چاه ارت

قیمت تست چاه ارت رابطه مستقیم به نوع سیستم اتصال به زمین و تعداد دستگاه های متصل به آن دارد، در واقع هر چه تعداد حلقه چاه های ارت و دستگاه های متصل به آن در یک پروژه بیشتر باشد به همان تناسب قیمت ها نسبت به یک حلقه چاه ارت پایینتر میباشد.

شرکت آریا ایمن آوات جهت حفظ و صیانت از نیروی کار و بالا بردن سطح رعایت مسائل ایمنی و حفاظت فنی در کشور، همواره سعی کرده که هزینه های دریافت گواهی سلامت (سرتیفیکیت) را پایین آورده و با راه کارهای مقرون به سرفه در این راستا به کارفرمایان گرامی  یاری رساند .

قیمت تست چاه ارت قیمت تست چاه ارت[/caption]

شرکت بازرسی آریا  ایمن آوات  با در اختیار داشتن نمایندگی در کلیه استان‌ های  بزرگ کشور و به پشتوانه  سال ‌ها تجربه و با بهرهگیری از کادری متخصص و تجهیزات پیشرفته  خدمات تخصصی تست چاه ارت و بازرسی ارتینگ را بر اساس دستورالعمل‌ های وزارت کار و همچنین استانداردهای مربوطه در سریع‌ ترین زمان و  رقابتی ‌ترین قیمت به انجام میرساند.